Beázási problémák: így tudunk segíteni!


Karosszéria műhelyünk tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a legtöbb autótulajdonos bizony találkozik a beázás kellemetlen problémájával.


Általánosságban elmondható, hogy az alábbi esetekben kell a beázásra gyanakodni:



  • Beszálláskor megüti az orrunkat egy jellegzetesen dohos szag

  • Valamelyik ülésen vagy kárpiton nedvességfoltot találunk

  • Vizes a szőnyeg a lábunk alatt

  • Nedvességet veszünk észre a csomagtérben

  • Párás, sokszor dohos levegőt fúj a szellőzőrendszer, amikor bekapcsoljuk

  • A jármű üvegfelületei belülről indokolatlanul párásodnak

  • Egyfolytában meleg levegőt kell a szélvédőre irányítani, hogy kilássunk rajta


Ha rendszeresen tapasztalja valamelyik, esetleg több problémát is, mindenképpen érdemes felkeresnie a karosszéria szakműhelyt.


Hogyan tudunk segíteni?


Elsődlegesen a beázás helyét kell megtalálni. Ez azonban nagyon összetett, aprólékos, és a legtöbb esetben kreatív képességekkel megáldott karosszéria lakatost igénylő feladat. Sajnos gyakran még a szakember is több óra keresgélés után találja meg a behatolás helyét.


Ehhez viszont az Ön segítségére is szükség van!


Mi ez a segítség?


Elsősorban az, ha minden lényeges információt megoszt velünk. Olyanokat is, amik talán nem tűnnek fontosnak. Ezek a következők:



  • A motor hűtőrendszerét időnként után kell-e tölteni? Ezt azért fontos tudnunk, mert ha igen, akkor valószínű, hogy a fűtésradiátor vagy a fűtéscsövek szivárognak. Ha pedig ez így van, akkor át fogjuk Önt irányítani egy autószerelőhöz, mert a karosszéria műhelyben ezen a problémán nem tudunk segíteni. Ez az autószerelő területe.



  • Mindenképpen tudnunk kell, hogy milyen pozícióban szokott parkolni a gépjármű, amikor a beázás tapasztalható. Ha lejtőn, padkán, garázsfeljárón, tehát a vízszintestől eltérő, ferde helyzetben áll ilyenkor az autó, akkor a beázásra ugyanebben a pozícióban fogjuk lepróbálni azt. Rengeteg időt (és Önnek pénzt is!) spórólhatunk, ha ezt a fontos tényt megosztja velünk.



  • Nem juttat-e a hátsó szélvédőmosó túl kevés (vagy semennyi) folyadékot a szélvédőre? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel a cső, ami sok esetben a kárpitozás alatt át van vezetve az utastéren, meg van törve, esetleg szivárog. Az utastérbe beszivárgó víz okozhatja ebben az esetben a szőnyegek és ülések nedvességét.


Ha bármilyen beázási tünetet észlel, keresse fel karosszéria műhelyünket! Ha megkapjuk a megfelelő információkat, mindent elkövetünk, hogy segítsünk Önnek!